هنر تهیه نان باگت به عنوان یکی از هنر های قدیمی و معتبر در دنیای آشپزی مورد توجه قرار گرفته است. طرز تهیه نان باگت با آثاری که در هنر آشپزی ایجاد کرده، طرفداران زیادی را مجذوب یادگیری نموده و یک منبع درآمدزایی با میزان درآمد بالا ایجاد کرده است. در این مقاله، به طریقه ی تهیه نان باگت به شیوه ای جذاب و خاص میپردازیم. برای تهیه نان باگت خانگی به شیوه ای که سرآشپزها از آن برای تهیه نان باگت استفاده می کنند، مواد اولیه از اهمیت و توجه ویژه ای برخوردار هستند. آرد با کیفیت، آب با دمای مناسب، مخمر فراوان و نمک به میزان دقیق، از عوامل اساسی هستند.
در همین راستا، اهمیت زمان و ترتیب صحیح و به نوبت مواد در فرآیند تهیه نان باگت، تفاوت طعم و بافت را به وضوح مشخص و متفاوت میکند.در این مقاله، قصد داریم به طور کامل و جامع به طرز تهیه نان باگت پرداخته و شما را با یک تجربه تهیه نان منحصر به فرد آشنا سازیم. این محتوا به شما کمک خواهد کرد تا روش تهیه نان باگت را بطور کامل آموخته و بتوانید به آسانی در خانه اقدام به تهیه و پخت نان باگت نمائید.
اهمیت نان باگت در رژیم غذایی
نان باگت به عنوان یک قطب غذایی مهم و حائز اهمیت در رژیم غذایی افراد، نقش بسیار بزرگی در ارتقاء سلامت و تأمین انرژی روزانه دارد. اهمیت نان باگت در تغذیه از جوانب مختلف قابل بررسی است. این نان حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای سلامتی است. فیبر موجود در نان باگ، سبب بهبود عملکرد گوارشی، کاهش میزان کلسترول خون و کنترل سطح قند خون میشود. این ویژگیها باعث کاهش خطر بروز برخی از بیماری های قلبی- عروقی میشوند. همچنین، نان باگت منبع اصلی انرژی بدن محسوب میشود. وجود کربوهیدرات های پیچیده در این نان، سبب تأمین انرژی پایدار و طولانی مدت میگردد.
این ویژگی اهمیت زیادی در حفظ سطح انرژی و فعالیت های روزانه افراد دارد. در نهایت، مصرف منظم نان باگت به عنوان یک قسمت اصلی از رژیم غذایی، به افراد کمک میکند تا نیازهای مختلف بدنشان را تأمین کنند. بنابراین، اهمیت نان باگت در تغذیه بیش از یک جنبه است و به عنوان یک انتخاب غذایی هوشمندانه و متنوع توصیه میشود. برای بهره مندی از این اهمیت، مناسب است که مصرف نان باگت را به همراه سایر عناصر تغذیه متنوع کنیم و در رژیم غذایی روزانه خود جای دهیم.
همچنین مقالات مرتبط با انواع نان ها در بخش مقالات وبسایت صدرا پخت آذربایجان نیز جهت مطالعه کاربران عزیز تولید و قرارداده شده که می توانید حهت کسب اطلاعات بیشتر مورد مطالعه قرار دهید. مجموعه صدراپخت تولید کننده انواع دستگاه های نانوایی با کیفیت بالا همراه با خدمات پس از فروش فوق العاده می باشد که برای عزیزانی که قصد راه اندازی نانوایی را دارند و یا بدنبال خرید دستگاه نانوایی برای کسب و کار خود هستند راهنمایی ها و مشاوره های لازم را ارائه می دهد.
مواد اولیه برای تهیه نان باگت
همواره داشتن شناخت درست و دقت در انتخاب مواد اولیه در تهیه هرنوع غذایی بسیار مهم بوده است و به همین منظور نان باگت نیز از این قانون مستثنی نیست. مواد اولیه ای که در تهیه نان ها استفاده می شود یکسان می باشد و این آشپزها یا نانواها هستند که با خلاقیتی که به خرج می دهند با اضافه کردن مواد اضافی و البته اختیاری نان هایی با عطر و طعم های متفاوت خلق می کنند. مواد اولیه ای که در تهیه نان باگت بکار برده می شوند، عبارتند از :
- آرد (برای تهیه نان باگت با کیفیت پخت بالا و نرمی خوب سعی کنید آردی تهیه کنید که در ترکیبات خود 11 الی 13 درصد گلوتن داشته باشد.)
- آب ولرم
- شیر
- نمک
- بکینگ پودر
- شکر
- روغن
- خمیر مایه
- افزودنی های طعم دهی اختیاری (مثل زیتون ، شکلات ، پنیر و آویشن)
طرز تهیه نان باگت
در ادامه مقاله به مهم ترین بخش این مقاله، یعنی آموزش طرز تهیه نان باگت میرسیم که قرار است آن را بصورت مرحله به مرحله شرح دهیم :
مرحله 1 : آماده سازی مواد اولیه
در این مرحله، اطمینان حاصل کنید که تمام مواد به دقت انتخاب شده اند. از آرد با کیفیت، مخمر، آب ولرم، نمک و …. بعلاوه هر افزودنی خاصی که مد نظرتان است و می خواهید به نان باگت خود اضافه نمائید.
مرحله 2 : تهیه خمیر مایه
ابتدا باید خمیر مایه خود را آماده کنید. برای اینکار باید مواد تهیه خمیر مایه که عبارتند از : آب ولرم، شیر، شکر و خمیر مایه فوری را در یک ظرف بریزیر و باهم مخلوط نمائید. سپس بمدت زمان 10 الی 15 دقیقه در یک جای گرم بگذارید تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله 3 : آماده سازی خمیر
یک ظرف بزرگ آماده کرده و مقداری از آرد را بعد از 1 الی 2 بار الک کردن، داخل ظرف میریزیم. در ادامه نمک و بکینگ پودر را مخلوط کرده و به آرد خود اضافه می کنیم. در آخر نیز خمیر مایه بعمل آمده در مرحله قبل را همراه با 1 لیوان آب ولرم آمده قاطی می کنیم.
مرحله 4 : قسمت دوم آماده سازی خمیر
در مرحله چهارم، باقی مانده آرد را همراه با افزودنی های دلخواه طعم دهنده ای که قبلا آماده شده، به ظرفی که خمیر را در آن ترکیب کرده ایم اضافه نموده و ورز می دهیم، سپس روغن را نیز بعد از شکل گیری خمیر به آن افزوده و از 5 الی 10 دقیقه شروع به ورز دادن می کنیم.
مرحله 5 : استراحت خمیر
در این مرحله، ظرفی دیگر به مراتب بزرگتر از خمیر را آماده می کنیم و بعد از چرب سازی کف آن با روغن و قرار دادن خمیر در آن، ظرف را در جایی گرم قرار داده و با دستمالی نازک روی خمیر را پوشش و اجازه استراحت به آن را می دهیم.
مرحله 6 : تقسیم خمیر به تکه های کوچک
بعد از حدود یک ساعت استراحت دادن به خمیر، آن را از ظرف خارج نموده و می بینیم که حجم خمیر افزایش پیدا کرده است دلیل این امر هم وجود هوای اضافی در آن می باشد و برای اینکه این هوا را از خمیر خارج کنیم دوباره شروع به ورز دادن خمیر می کنیم که 5 دقیقه برای آن کافی می باشد. در ادامه خمیر را به تکه های کوچک و مساوی تقسیم می کنیم.
مرحله 7 : بازکردن خمیر و شکل دهی
میرسیم به مرحله ای که در آن خمیرهای تکه شده مرحله قبل را باید با وردنه به نازکی نان لواش باز کرده و سپس باید به شکل لوله از 2 طرف جمع کنیم. با این روش کار شکل دهی خمیرها را انجام داده ایم. بعد از شکل دهی به خمیر مطمئن شوید که شکل و شمایل خمیرها هنگام پخت بهم نریخته و باز نشود.
مرحله 8 : استراحت دوباره خمیرها
برای بار دوم نیز به خمیرها استراحت داده و روی آن ها را با دستمال تمیز بپوشانید. با این تفاوت که اینبار اینکار را با قرار دادن تکه خمیرهای شکل گرفته روی کاغذ روغنی که روی فر گذاشته اید باید انجام داده شود.
مرحله 9 : آماده سازی فر و پخت نان
قبل از اینکه کار پخت نان را شروع کنید باید اطمینان حاصل کنید که فر از قبل و به اندازه کافی از دما و گرمای مناسب برخوردار باشد. برای این منظور باید فر را به مدت 30 دقیقه و در دمای 200 درجه سانتی گراد روشن نمائید و اجازه دهید تا گرم شود. بعد از اینکه فر به دمای مناسب رسید، سینی که خمیرها را برای بار دوم استراحت داده اید را به مدت 20 دقیقه داخل فر بگذارید.
مرحله 10 : جمع آوری نان باگت ها
این مرحله، آخرین مرحله از آماده سازی و پخت نان باگت می باشد. بعد از اینکه مدت زمان گفته به پایان رسید می توانید نان باگت ها را از داخل فر خارج کنید. سپس نان ها را از روی سینی به جای خنک منتقل کنید تا با دمای محیط منطبق شده و بطور کامل خنک شوند. بعد از خنک شدن نان ها می توانید اقدام به جمع آوری آنها نمائید.
تاریخچه نان باگت
شروع تاریخچه نان باگت به دوران قرون وسطی در فرانسه بازمیگردد. نخستین نسخه هایی از این نان در قرن دهم در منطقه آلزاس ظاهر شدند. این نان، به علت طعم و بافت خاص خود، به سرعت محبوبیت یافت و به دیگر نقاط فرانسه و سپس جهان گسترش یافت. در طول تاریخ، نان باگت به یک نماد فرهنگی تبدیل شد. در دوره رنسانس، آرتیستان نقاش این نان را به عنوان نمادی از ثروت و موفقیت به تصویر کشیدهاند. این نمادی که ابتدا در فرانسه شکل گرفت، به سرعت وارد دیگر فرهنگها و کشورها شد و جایگاه خود را به عنوان یکی از نان های محبوب جهان تثبیت کرد.
چنانچه اگر علاقه مند به یادگیری طرز تهیه نان تیری نیز هستید می توانید با مراجعه به بخش مقالات و مطالعه مقاله مرتبط نیز روش تهیه آن را فرا بگیرید. در قرن بیستم، با توسعه فنون آشپزی و تأثیر گذاری شف های معروف، تنوع در طرز تهیه و ارائه نان باگت افزایش یافت. این نوع نان به عنوان یک هنر آشپزی منحصر به فرد و لذیذ شناخته میشود و در رستوران ها و بخش های مختلف صنعت غذا با استقبال بی نظیر مواجه شده است.
تماس با ما:
– شماره تلفن ثابت: ۰۴۴۳۲۷۳۳۲۰۹
– شماره موبایل: ۰۹۱۰۸۱۰۳۴۰۷
– ایمیل: info@sadrapokht.com
– وب سایت: http://sadrapokht.com
با انتخاب تجهیزات مناسب از شرکت صدرا پخت، کیفیت نان خود را ارتقاء دهید و رضایت مشتریان خود را جلب کنید!
سوالات متداول
سوال 1: چه موادی برای تهیه نان باگت لازم است؟
جواب: آرد، آب ولرم، شیر، نمک، بکینگ پودر، شکر، روغن، خمیر مایه و افزودنیهای طعم دهی اختیاری مانند زیتون، شکلات، پنیر و آویشن.
سوال 2: اهمیت نان باگت در رژیم غذایی چیست؟
جواب: نان باگت حاوی فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مفید است که به بهبود عملکرد گوارشی، کاهش کلسترول خون، کنترل سطح قند خون و تأمین انرژی پایدار کمک میکند.
سوال 3: مراحل تهیه نان باگت به چه صورت است؟
جواب: تهیه نان باگت شامل آمادهسازی مواد اولیه، تهیه خمیر مایه، آمادهسازی خمیر، استراحت خمیر، تقسیم خمیر به تکههای کوچک، بازکردن و شکلدهی خمیر، استراحت دوباره خمیرها، آمادهسازی فر و پخت نان، و جمعآوری نان باگتها میشود.
نظرات 2
نان باگت باید چند دقیقه در فر باشد؟
نان باگت باید به مدت 30دقیقه در فر باشد که دمای فر باید 200 درجه باشد