Skip to content

راه اندازی رستوران

راه اندازی رستوران

 راه‌ اندازی رستوران از پرسودترین مشاغلی است که امروزه افراد زیادی تمایل دارند در این حوزه فعالیت کنند. در واقع درآمدزایی در رستوران، با ارائه‌ غذاهای باکیفیت و مدرن و دکوراسیون زیبا امکانپذیر است. بسیاری از افرادی که علاقه زیادی به آشپزی و غذاهای مختلف دارند، به‌ دنبال راه‌ اندازی رستوران هستند تا غذاهایی با سبک‌ های مختلف ایرانی، سنتی، کترینگ، ایتالیایی و فست فود ارائه دهند. با این‌ که این صنعت بسیار پرطرفدار و پرسود است، اما عدم توجه به برخی از مراحل راه‌ اندازی و تأسیس رستوران، می‌ تواند باعث ورشکست شدن شود. از این‌ رو توجه به تمامی مراحل راه‌ اندازی مانند هزینه تاسیس رستوران، تخمین برآوردهای مالی آن، تعیین محل مناسب برای تاسیس رستوران و نیز هزینه‌ های مربوط به دکوراسیون داخلی و خارجی اهمیت زیادی دارد.

 در این مقاله سعی داریم شما را با تمامی مراحل راه‌ اندازی رستوران و هزینه‌ های مربوط با آن آشنا سازیم. یکی از مهم‌ ترین هزینه ها، هزینه مربوط به خرید دستگاه‌ های پخت غذا است. شرکت صدرا پخت آذربایجان با داشتن ۱۵ سال سابقه علمی و عملی در زمینه تولید و ساخت انواع تجهیزات مدرن ماشینی و صنعتی، آشپزی و نانوایی از جمله دستگاه نانوایی، توانسته است بهترین موقعیت را در میان شرکت‌ های رقیب از آن خود سازد. این شرکت بهترین تنورهای رستورانی و ماشین‌ آلات را در اختیار مشتریان خود قرار می‌ دهد تا بتوانند با خرید اقساطی بدون بهره و گارانتی ۱۸ ماهه، محصولات مورد نظر خود را خریداری کنند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه‌ ها با شماره های 09149397311  و 04432723289 تماس بگیرید.

راه اندازی رستوران
راه اندازی رستوران

 مراحل راه اندازی رستوران

 برای تاسیس رستوران نیاز به شناخت مراحل آن دارید. با توجه به هر یک از این مراحل می‌ توانید سرعت راه‌ اندازی رستوران خود را افزایش دهید و مانع از بروز مشکلات در این مسیر شوید. در حالت کلی می‌ توان مراحل راه‌ اندازی رستوران را چنین بیان کرد:

 شناخت بازار هدف

 بسیاری از رستوران‌ ها به‌ صورت محدود فعالیت می‌ کنند، از این‌ رو نمی‌ توانند بازارهای جهانی را به دست بگیرند؛ بی‌ شک این امر بسیار سخت خواهد بود. بنابراین بهتر است واقع‌ بین بوده و تنها به‌ دنبال رضایت مشتری‌ های خود باشید و بازار هدف را تعیین کنید. ابتدا باید تصمیم بگیرید چه نوع افرادی به رستوران شما بیایند، در عرصه رستوران داری برای بازار هدف سه نوع طبقه‌ بندی مختلف داریم که عبارتند از:

نسل Y: این گروه حداکثر دارای ۲۵ سال سن بوده و علاقه زیادی به خوردن فست فودهای مختلف دارند.

نسل X: این گروه نیز در دهه چهارم و یا پنجم زندگی خود بوده و به دنبال رستوران‌ های کامل هستند. رستوران‌ هایی که بتوانند علاوه‌ بر ایجاد یک فضای راحت برای خانواده آن‌ ها، ارزش‌ های اخلاقی را نیز حفظ نموده و تمامی امکانات را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

 نسل سالمندان: این گروه بالای شصت سال سن داشته و توانایی رفتن به رستوران‌ های مجلل را ندارند. از این‌ رو به‌ دنبال خوردن غذا در رستوران‌ های خانوادگی هستند که می توانند با قیمت مناسب، غذاهای خوبی را برای مشتریان خود آماده کنند.

 انتخاب شیوه مناسب

 بهتر است قبل‌ از راه‌ اندازی رستوران خود، به‌ دنبال انتخاب یک مفهوم باشید. بی‌ شک با داشتن یک ایده نوآورانه می‌ توانید در ذهن مشتریان باقی بمانید و رستوران خود را به یک مکان دائمی برای سرو غذا تبدیل کنید.

 در این مرحله باید مشخص کنید که می خواهید چه نوع غذاهایی را برای مشتریان خود آماده کنید، اگر دارای ایده هستید می‌ توانید غذاهای جدیدی را به منوی خود اضافه کنید؛ اما قبل‌ از انتخاب یک مفهوم و یا شیوه برای رستوران خود، بهتر است یک تحقیقات باز به‌ منظور شناخت مشتریان خود انجام دهید تا از بروز هرگونه شکست احتمالی جلوگیری کنید.

 انتخاب سبک رستوران

 رستوران‌ ها دسته‌ های مختلفی دارند که شامل: فست فودی ها، رستوران‌ های مجلل، رستوران‌ های خانوادگی و متوسط و حتی کافه رستوران‌ ها می باشند. معمولاً فست فودی ها به‌ دنبال تهیه غذاهای سریع با قیمت مناسب هستند تا بتوانند حتی غذاهای خود را به‌ صورت بیرون‌ بر و یا با بردن درب منزل در اختیار مشتریان خود قرار دهند.

 رستوران‌ های متوسط نسبت‌ به رستوران‌ های بزرگ، اندازه کوچک‌تری  دارند، با این‌ حال غذاهای کاملی را ارائه می‌ دهند. اما رستوران‌ های بزرگ علاوه بر داشتن قیمت های بالا، به دکوراسیون رستوران خود نیز اهمیت زیادی قائل هستند.

انتخاب سبک رستوران
انتخاب سبک رستوران

 برآورد هزینه راه‌ اندازی رستوران

 برای تاسیس رستوران نیاز به هزینه‌ های مختلف دارید، از آن‌ جایی‌ که رستوران‌ داری ساده نیست و رقبای بسیاری را در این زمینه برای خود خواهید داشت، بهتر است با سیاست‌ های کلی رستوران آشنا شوید و تمامی هزینه‌ های مربوط به دریافت مجوز، اجاره محل رستوران، خرید تجهیزات صنعتی، دکوراسیون، استخدام و پرسنل، تبلیغات و مواد اولیه را مدنظر قرار دهید.

 تعیین محل رستوران

 پس‌ از تعیین تمامی هزینه‌ های مربوط به تاسیس رستوران، انتخاب یک منطقه مناسب برای راه‌ اندازی آن اهمیت زیادی دارد. بهتر است رستوران خود را در یک محله پرجمعیت تأسیس کنید تا بتواند تأثیر فوق‌ العاده‌ ای در میزان فروش شما داشته باشد.

 رستوران باید در معرض دید اغلب رهگذران و حتی رانندگان باشد تا بتوانند شما را به‌ راحتی تشخیص دهند. حتی در صورت تمایل می‌ توانید در فضای باز خود نیز صندلی اضافه کنید، در این‌ صورت میزان فروش خود را افزایش خواهید داد‌.

 علاوه‌ بر این برخی از ساختمان‌ ها به دلیل این‌ که کسب‌ و کارهای بسیاری در آن شکست خورده‌ اند، محکوم به فنا بوده و بسیاری از افراد از آن دوری می‌ کنند. در نتیجه بهتر است در مورد مستاجرین و یا مالکین قبلی آن نیز تحقیق کنید. بی‌ شک داشتن پارکینگ می‌ تواند به افزایش اعتبار رستوران شما کمک کند. بهتر است پارکینگ را به‌ صورت رایگان در اختیار مشتریان خود قرار دهید.

تعیین محل رستوران
تعیین محل رستوران

 انتخاب نام مناسب

 انتخاب یک نام مناسب و جذاب همراه با یک لوگوی به‌ یادماندنی، می‌ تواند تاثیر زیادی بر محبوبیت رستوران شما داشته باشد. در حقیقت این امر را می‌ توان بسیار مهم‌ تر از تبلیغات برای کسب‌ و کار خود دانست، با انتخاب یک نام مناسب می‌ توانید موفقیت خود را تضمین کنید.

فراموش نکنید که انتخاب یک نام تجاری مناسب می‌ تواند به کسب‌ و کار شما اعتبار ببخشد و آن را به‌ یاد ماندنی سازد. نام انتخابی برای رستوران باید منحصر به‌ فرد باشد، از نام‌ های طولانی و یا نام هایی با تلفظ سخت دوری کنید؛ یک اسم جذاب باید کوتاه باشد به‌ گونه‌ ای که مشتری ها با شنیدن آن بتوانند ارتباط خوبی با رستوران برقرار کنند.

 دریافت مجوز راه‌ اندازی رستوران

 راه‌ اندازی رستوران نیز مانند هر نوع صنعت دیگری نیاز به دریافت مجوز دارد. فراموش نکنید که دریافت مجوز زمان‌ بر بوده و نیاز به صبر زیادی دارد. از جمله مجوزهای لازم می‌ توان به جواز کسب رستوران، مجوز بهداشت، مجوز سلامت کارکنان، مجوز برند رستوران، گواهی مالیات بر ارزش افزوده و مجوز اجرای موسیقی اشاره کرد. اگر تمایل به پخش موسیقی باشید می توانید اقدام به دریافت مجوز موسیقی کنید و هیچ اجباری برای این کار وجود ندارد.

 خرید تجهیزات لازم برای آشپزخانه

 مهم‌ترین بخش راه‌ اندازی یک رستوران موفق، تهیه تجهیزات با کیفیت است. بهتر است تجهیزاتی خریداری کنید که کیفیت بالایی داشته باشند و بتوانند تا مدت‌ های طولانی بدون نیاز به تعمیر کار کنند.

 استخدام پرسنل

 علاوه‌ بر ارائه غذای با کیفیت و خدمات عالی، رفتار مناسب پرسنل و تجربه‌ آن‌ ها هم تأثیر فوق‌ العاده‌ ای در افزایش میزان فروش شما خواهند داشت. بهتر است حقوق متفاوتی را برای کارکنان خود با توجه به میزان مهارت و سابقه کاری آن‌ ها در نظر بگیرید. استخدام نیروی پیک موتوری را فراموش نکنید تا بتوانید به‌ صورت آنلاین نیز غذاهای خود را در اختیار مشتریان قرار دهید.

تیم استخدامی شما باید وقت شناس های خوبی باشند و بتوانند تمامی کارهای خود را با سرعت انجام دهند. انتخاب یک سرآشپز با تجربه برای موفقیت رستوران حائز اهمیت است. آموزش کارکنان را فراموش نکنید تا بتوانید میزان فروش خود را افزایش دهید.

 ایجاد منو

 وجود منوی غذا برای یک رستوران اهمیت زیادی دارد، بهتر است در منوی خود غذاهای ساده‌ ای را در نظر بگیرید که انتخاب برای مشتری سخت نباشد. اما اگر دارای رستوران لوکس هستید، قطعاً یک منوی پیچیده با غذاهای لذیذ، جدید و خوش ظاهر می‌ تواند باعث افزایش میزان رضایت مشتری گردد.

 علاوه‌ بر درج غذا در منو به چاپ آن و طراحی دیجیتال فهرست منو نیز توجه کنید. معمولاً رستوران‌ های خوب نیاز به درج ۷ الی ۱۰ مورد غذا در هر دسته دارند. رستوران‌ های کوچک و یا فست فودی ها نیز باید در هر دسته، حداقل ۶ مورد غذا برای مشتریان خود معرفی کنند. منظور از دسته‌ های منو، غذاها و دسرهایی هستند که در آن درج شده‌ اند.

 یک منوی خوب علاوه بر داشتن ظاهر جذاب، باید قیمت مناسبی نیز داشته باشد، ایجاد یک سیستم رزرواسیون را فراموش نکنید؛ با این کار می‌ توانید تجربه کاربری بهتری را در اختیار مشتریان خود قرار دهید.

 بازاریابی

 جذب مشتری و تبلیغات برای رستوران یکی از اصول موفقیت در امر رستوران داری است. اگر دارای شبکه‌ های اجتماعی هستید، می‌ توانید از این طریق به جذب مشتری بپردازید؛ اما قبل‌ از آن نیاز به تبلیغات محیطی دارید. به‌ عنوان مثال می‌ توانید با راه‌ اندازی یک سایت و یا شبکه اجتماعی، تهیه ویدیوهای تبلیغاتی، ارائه کد تخفیف در مناسبت‌ های مختلف، پخش تراکت در سطح شهر، تبلیغات محیطی مانند بیلبورد، تلویزیون و حتی تبلیغات از طریق افراد مشهور به جذب مشتری بپردازید. اگر به‌ دنبال افزایش میزان فروش خود هستید، راه‌ اندازی یک اپلیکیشن سفارش غذای آنلاین را فراموش نکنید.

 همه چیز در مورد هزینه های رستوران

 تخمین هزینه‌ ها و برآورد مالی رستوران یکی از مهم‌ ترین موارد قبل‌ از راه‌ اندازی رستوران است. شما باید قبل‌ از هرگونه برنامه‌ ریزی، تمامی هزینه‌ های مختلف را مورد بحث بررسی قرار دهید و بودجه لازم برای آن را فراهم نمایید. متاسفانه بسیاری از رستوران‌ های تازه تأسیس، به‌ دلیل عدم توجه به این امر در همان سال‌ های اولیه ورشکست می‌ شوند.

 شما باید هزینه‌ های مالی ماهانه و سالانه رستوران خود را برآورد کنید و تمامی هزینه‌ های جانبی مانند مالیات رستوران را مدنظر قرار دهید. در حالت کلی می‌ توان گفت هزینه‌ های مربوط به راه‌ اندازی رستوران شامل موارد زیر می‌ شوند:

 دریافت مجوز راه‌ اندازی رستوران

 بی‌ شک برای تأسیس یک رستوران بزرگ و یا کوچک، مانند هر نوع فعالیت و صنعت دیگر نیاز به مجوز دارید. شما باید مجوزهای لازم برای تاسیس رستوران را تهیه کنید و هزینه‌ های مربوط به آن را نیز مدنظر قرار دهید. برای راه‌ اندازی رستوران نیاز به پروانه کسب‌ و کار، مجوز اماکن عمومی، مجوز بهداشت، گواهی عدم سوء پیشینه و کد مالیاتی خواهید داشت.

 اجاره یا خرید رستوران

 یکی از مهم‌ترین هزینه‌ های مربوط به تاسیس رستوران، خرید ملک و یا اجاره آن می‌ باشد. اگر به‌ دنبال خرید ملک برای رستوران خود هستید، باید مبلغ آن را به‌ صورت نقد و یا چک پرداخت نمایید. اما اگر توانایی لازم برای خرید آن را ندارید، می‌ توانید رستوران را رهن کنید و یا مبلغی را به‌ عنوان رهن همراه با اجاره ماهانه برای آن پرداخت نمایید.

 فراموش نکنید که بیان دقیق متراژ رستوران برای دریافت مجوز اهمیت زیادی دارد. در هنگام برآورد هزینه خرید و یا اجاره ملک رستوران به موقعیت مکانی آن، مساحت رستوران، تجهیزات و امکانات مختلف آن، همچنین دسترسی آن به دیگر امکانات مختلف توجه کنید.

 تجهیزات صنعتی

 هر رستوران بزرگ و یا کوچک نیاز به تجهیزات آشپزخانه دارد، هر چقدر تجهیزات آشپزخانه کامل‌ تر و با کیفیت بالاتر باشند، تأثیر فوق‌ العاده‌ ای در طعم نهایی غذاهای آماده شده خواهند داشت. شما می‌ توانید تمامی تجهیزات مورد نیاز خود را از شرکت صدرا پخت آذربایجان تهیه کنید.

 تمامی این نوع دستگاه‌ ها از قطعات با کیفیت تهیه شده اند و طول عمر بالایی دارند. فراموش نکنید که کیفیت تجهیزات خریداری‌ شده برای آشپزخانه بر هزینه تأسیس و راه‌ اندازی رستوران نیز تاثیر می گذارند. اگر تجهیزات بی کیفیتی را برای رستوران خود خریداری کنید، باید هزینه‌ های تعمیر و نگهداری آن را نیز متحمل شوید؛ در هنگام خرید ملزومات آشپزخانه به برند دستگاه‌ ها و تمامی قابلیت‌ های آن توجه کنید.

از دیگر عوامل مؤثر بر تعداد تجهیزات مورد نیاز و قیمت آن‌ ها، می‌ توان به نوع غذای سرو شده، میزان شلوغی رستوران و ظرفیت آن اشاره کرد. اجاق‌ های صنعتی، گریل و کباب پز، یخچال و فریزر، ظروف سرو غذا، قابلمه و ماهیتابه، تخت و تجهیزات برش، سرخ‌ کن صنعتی، چرخ گوشت و مخلوط کن، ماشین ظرف‌شویی از جمله مهم‌ ترین تجهیزات آشپزخانه برای رستوران به شمار می‌ روند.

بیشتر بدانید: تجهیزات لازم برای راه اندازی رستوران

 هزینه دکوراسیون

 برای این‌ که یک رستوران بتواند به میزان فروش بالایی دست پیدا کند، علاوه‌ بر افزایش کیفیت غذا و سرعت ارائه خدمات خود، باید به دکوراسیون داخلی و زیبایی رستوران خود نیز توجه کند. برخی از رستوران‌ ها به اجاره داده می‌ شوند، این نوع رستوران ها به‌ صورت مبله بوده و دیگر نیازی به خرید تجهیزات مربوط به دکوراسیون آن نخواهید داشت.

اگر به‌ دنبال راه‌ اندازی یک رستوران صفر هستید، باید به دکور داخلی آن اهمیت دهید و ایده‌ های جذابی داشته باشید. به‌ عنوان مثال می‌ توانید در صورت نیاز، یک محل برای اجرای موسیقی زنده در آن مشخص کنید؛ بی‌ شک این امر می‌ تواند به افزایش میزان مشتری‌ های شما کمک کند.

 استفاده از یک آبنمای زیبا، نورپردازی داخلی و خارجی می‌ تواند توجه مشتری‌ ها را به رستوران شما جلب کنند. در هنگام برآورد هزینه‌ های دکوراسیون، به قیمت مبلمان، وسایل دکوری، کف‌ پوش ها و یا حتی نمای رستوران و محوطه‌ سازی خارجی آن نیز توجه نمایید.

هزینه های پرسنل ها

 هر رستوران بزرگ و کوچک برای انجام فعالیت‌ ها و ارائه خدمات نیاز به سرآشپز، دستیار، آشپز، نظافتچی، کارگر، گارسون و حتی پیک موتوری دارد. حقوق هر یک از پرسنل رستوران با توجه به حجم کاری آن متفاوت خواهد بود. بخش حقوق یکی از مهم‌ ترین مواردی است که در هنگام راه‌ اندازی رستوران باید به آن توجه کرد؛  این هزینه‌ ها به‌ صورت ماهانه پرداخت می‌ شوند. 

اگر می‌ خواهید به یکی از رستوران دارهای موفق در سطح شهر خود تبدیل شوید، بهتر است یک تعادل میان دخل‌ و خرج خود ایجاد کنید، همچنین مهارت مدیریت خود را افزایش داده و یک فرد حسابدار را نیز استخدام کنید.

 مواد اولیه

 با توجه به سبک رستوران خود نیاز به مواد اولیه متفاوتی خواهید داشت، از آن‌ جایی‌ که بسیاری از مواد اولیه با سرعت بالا فاسد می‌ شوند، بهتر است آن‌ ها را به صورت روزانه خریداری کنید. علاوه‌ بر این، ظرفیت یخچال آشپزخانه‌ رستوران خود را نیز در نظر بگیرید که توانایی نگهداری تمامی مواد اولیه را داشته باشد. هر چقدر مواد اولیه باکیفیت باشند، می‌ توانند تأثیر فوق‌ العاده‌ ای در طعم غذاهای تهیه‌ شده داشته باشند.

 تبلیغات

 راه‌ اندازی رستوران نیز مانند هر نوع صنعت دیگر، نیاز به تبلیغات در بسترهای مختلف آفلاین و آنلاین دارد تا بتواند مشتری‌ های ثابتی را برای شما روانه کند. هزینه‌ تبلیغات بسیار زیاد است، اما برای رشد به آن نیاز دارید. بنابراین بهتر است ماهانه بخشی از هزینه‌ های خود را برای تبلیغات رستوران در نظر بگیرید.

 علاوه‌ بر این، هزینه آب، تلفن، گاز، برق، اینترنت و بیمه پرسنل نیز از دیگر مواردی هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند. یکی از مهم‌ ترین مواردی که می‌ تواند به شما در تعیین هزینه‌ های جاری کمک کند، توجه به ابعاد رستوران، میزان سفارش شما در طول روز و نحوه سفارش گیری است.

تعیین محل رستوران
هزینه های راه اندازی رستوران

 نکات مهم راه اندازی رستوران

 تا این بخش از مقاله شما را با مراحل و هزینه‌ های مربوط به راه‌ اندازی رستوران آشنا ساختیم، اما در هنگام تأسیس رستوران خود باید به نکات مهم توجه کنید؛ توجه به هر یک از این نکات می‌ تواند تأثیر فوق‌ العاده‌ ای در توسعه و رشد موفقیت شما داشته باشد.

  •   قبل‌ از بررسی تمامی مراحل مربوط به راه‌ اندازی رستوران، یک سیاست کلی برای آن مشخص نمایید.
  • یک مکان مناسب برای تاسیس رستوران خود انتخاب کنید.
  • تمامی هزینه‌ های مالی مربوط به‌ راه‌ اندازی رستوران را بررسی کرده و بودجه لازم را برای آن کنار بگذارید.
  • از پرسنل با تجربه استفاده کنید تا هزینه مربوط به آموزش آنها نیز کاهش یابد.
  •  تبلیغات برای رستوران خود را فراموش نکنید تا بتوانید مشتری‌ های جدیدی را برای خود داشته باشید.
  • قبل‌ از پایان اعتبار مجوزهای رستوران خود، نسبت‌ به تمدید آن‌ ها اقدام کنید.

 انواع رستوران

کافه رستوران

 امروزه کافه رستوران‌ ها به یکی از محبوب‌ ترین مکان‌ ها برای بسیاری از افراد تبدیل شده‌ اند؛ چرا که می‌ توانند در کافه رستوران ها انواع غذاهای گرم‌ و سرد و نوشیدنی های خوش‌ مزه را بچشند، از این‌ رو منوی کافه رستوران‌ ها از تنوع بالایی برخوردار هستند.

 اگر به‌ دنبال تاسیس یک کافه‌ رستوران هستید، باید علاوه‌ بر انتخاب یک محل مناسب، تمامی هزینه‌ های مربوط به خرید تجهیزات مختلف را نیز در نظر بگیرید. یک کافه‌ رستوران خوب نیاز به تجهیزات زیر دارد:

  • دستگاه آسیاب قهوه
  • اسپرسو ساز
  • قهوه ساز برقی و دستی
  • قهوه‌ جوش
  • یخ ساز، یخچال و فریزر
  • چای ساز
  • آب‌ میوه گیری
  • مخلوط کن و میکسر
  • ساندویچ ساز، فر و مایکروفر
  • انواع وسایل مربوط به تهیه نوشیدنی و کیک
  • ظروف سرو
  • مواد اولیه باکیفیت
  • ظرف‌ شویی
  • قفسه مربوط به نگهداری مواد اولیه
  • میز کار و کانتر

رستوران سنتی

 امروزه بسیاری از افراد علاقه زیادی به رستوران‌ های سنتی پیدا کرده‌ اند؛ چرا که در این نوع رستوران ها هم می‌ توانند طعم فوق‌ العاده غذاهای ایرانی را بچشند و هم از دکوراسیون فوق‌ العاده آن با فرش‌ ها و یا پشته‌ های سنتی، میز و صندلی‌ های چوبی لذت ببرند.

 اگر به‌ دنبال راه‌ اندازی یک رستوران سنتی هستید، بهتر است خرید تجهیزات کباب پز و پخت آبگوشت را فراموش نکنید. منوی خود را با گزینه‌ های جذاب طراحی کرده و اجرای موسیقی سنتی را فراموش نکنید. وجود یک سرآشپز حرفه‌ ای کباب زن، در این‌ گونه رستوران‌ ها می‌ تواند در موفقیت شما موثر باشد. از آنجایی‌ که شما دارای یک رستوران سنتی هستید، بهتر است دکوراسیون داخلی و خارجی آن را نیز به صورت سنتی طراحی کنید.

انواع رستوران
انواع رستوران

کترینگ

 تأسیس کترینگ درآمد بالایی به‌ همراه دارد؛ چرا که در این‌ صورت نیازی به محل برای سرو غذا ندارید؛ این موضوع می‌ تواند باعث کاهش هزینه‌ های اولیه مانند هزینه‌ های مربوط به اجاره ملک گردد.

 از سوی دیگر در این نوع رستوران  ها نیازی به خرید میز و صندلی ندارید، اگر به‌ دنبال تأسیس کترینگ هستید، باید بدانید که مراحل راه‌ اندازی آن بسیار مشابه به مراحل مربوط به رستوران است. با این تفاوت که برای تأسیس آن نیاز به یک فضای بزرگ ندارید. معمولاً کترینگ ها علاقه زیادی به تهیه خوراک‌ ها و غذاهای کبابی دارند.

 رستوران ایرانی

 رستوران‌ های ایرانی فقط غذاهای ایرانی را به مشتریان خود ارائه می‌ کنند، از جمله این غذاها می‌ توان به کباب‌ ها و خوراکی‌ های ایرانی بسیار لذیذ اشاره کرد. این نوع رستوران ها دارای دکوراسیون ساده هستند و معمولاً نسبت‌ به رستوران‌ های مجلل نیاز به هزینه کمتری دارند.

 انواع قرارداد راه اندازی رستوران

 از مهم‌ ترین موارد در راه‌ اندازی رستوران می‌ توان به انواع قراردادهای آن اشاره کرد. راه‌ اندازی رستوران نیز مانند هر نوع کسب‌ و کار دیگر نیازمند عقد قراردادهای مختلف است. از جمله آن‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

 قرارداد شراکت

 ممکن است در برخی موارد از یک فرد دیگر برای راه‌ اندازی رستوران خود با عنوان شریک کمک بگیرید، در این‌ صورت بهتر است یک قرارداد میان خود داشته باشید. در این قرارداد تمامی موارد مربوط به تعهدات پیمانکار، کسورات قانونی مانند بیمه و مالیات، تضمین حسن انجام کار، حل‌ و فصل اختلافات ذکر می شوند. در این مسیر بهتر است از تخصص کارشناسان حقوقی امور قراردادها نیز کمک بگیرید.

 قرارداد اجاره

 اگر به‌ دنبال تأسیس و راه‌ اندازی یک رستوران اجاره‌ ای هستید، باید یک قرارداد اجاره رستوران برای خود داشته باشید.

 قرارداد استخدام تیم پرسنل

 در هنگام تاسیس رستوران نیاز به افرادی با تخصص‌ های مختلف دارید، برای استخدام و آموزش تیم پرسنل خود نیاز به قراردادهای لازم خواهید داشت.

 قرارداد پیمانکاری تهیه غذا

 قراردادهای پیمانکاری تهیه غذا، از مهم‌ ترین قراردادهایی هستند که بین اشخاص حقیقی و حقوقی با کترینگ ها و یا آشپزخانه‌ ها تنظیم می‌ گردند؛ در هنگام عقد این‌ گونه قراردادها از تجارب کارشناسان حقوقی استفاده کنید.

سخن پایانی

راه اندازی رستوران در کشور ایران سود بالایی به همراه دارد، بسیاری از افراد علاقه زیادی به چشیدن طعم های جدید در رستوران های مدرن یا رستوران های ایرانی با دکوراسیون های سنتی دارند. یکی از مهمترین موارد قبل از تاسیس رستوران، توجه به رعایت تمامی مراحل و برآورد هزینه های آن است. خرید دستگاه های پخت مدرن و باکیفیت، اصلی ترین عامل موفقیت رستوران داران است. 

سوالات متداول

راه اندازی رستوران در چند مرحله انجام می شود؟

شناخت بازار هدف، انتخاب شیوه مناسب، انتخاب سبک رستوران، برآورد هزینه ها، تعیین محل مناسب و نام جذاب، دریافت مجوز، خرید تجهیزات، استخدام پرسنل، ایجاد منو و بازاریابی از مراحل راه اندازی رستوران هستند.

برای راه اندازی رستوران نیاز به چه مجوزهایی دارید؟

از جمله مجوزهای لازم می‌ توان به جواز کسب رستوران، مجوز بهداشت، مجوز سلامت کارکنان، مجوز برند رستوران، گواهی مالیات بر ارزش افزوده و مجوز اجرای موسیقی اشاره کرد.

چه نوع قراردادهایی برای تاسیس رستوران ضروری هستند؟

قرارداد شراکت، استخدام پرسنل و قرارداد اجاره.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است، نظر خودرا ثبت کنید


دیدگاه خودرا ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *